Cei Mai Buni Soferi Se Formeaza Iarna!

Deseori se intampla sa auzim ca iarna pune bete in roate soferilor. Exista chiar statistici care arata ca foarte multi soferi nu scot masina din garaj iarna, deoarece nu se simt stapani pe ea. Nimic mai gresit! Specialistii sustin ca iarna este perioada perfecta pentru a dobandi instinctele si manevrele unui sofer exceptional. Astfel, pentru cei care aleg sa devina soferi pe parcursul iernii, sansele de a se teme sa conduca in conditii meteo mai putin favorabile scad semnificativ, avand pregatirea necesara pentru a face fata unor astfel de situatii. Cei care nu au permis sunt incurajati sa inceapa cursurile la scoala auto pe durata acestui anotimp pentru ca vor invata foarte multe lucruri cu care in restul anului e posibil sa nu se confrunte. Degeaba ai dobandit permisul, daca in practica nu poti face fata unor situatii mai putin favorabile.

Iata care sunt avantajele pentru cei care aleg sa urmeze o scoala de soferi pe durata iernii: in primul rand, se invata stapanirea si manevrarea masinii in conditii meteo nefavorabile , precum:  gheata, mazga, zapada. Pentru fiecare din aceste situatii, cel de la volan trebuie sa actioneze intr-un mod complet diferit fata de cum ar circula in conditii obisnuite. In situatiile de mai sus, frana nu te mai ajuta si exista un grad mai mare de derapaj. Astfel, cursantul invata, alaturi de instructor, tot ce are de facut pentru a face fata in astfel de situatii si cum sa adapteze viteza masinii la conditiile meteo existente.  

scoala auto 

 

Iarna sunt necesare manevre diferite, care sunt destul de complexe si care trebuie exersate. Spre exemplu, in momentul in care apare derapajul autovehiculului, sub nici o forma nu se franeaza, ci se vireaza usor in sensul in care derapeaza masina in prima faza, iar apoi incet se redreseaza. Este evident ca pe timpul verii, cand carosabilul este perfect uscat, cursantii nu au cum sa intalneasca acest fel de probleme. Spre deosebire de sezonul cald, iarna se foloseste frana de motor, un prilej numai bun pentru a invata cum se reduce viteza doar prin schimbarea dintr-o treapta superioara in una inferioara, fara a frana. 

Un alt avantaj este faptul ca iarna trebuie respectata conducerea preventiva. Distanta fata de masina din fata trebuie sa fie mult mai mare pentru a putea opri in siguranta, iar comenzile masinii nu se vor brusca sub nicio forma. Asadar, soferul trebuie sa fie foarte grijuliu cu manevrele pe care le face si foarte precaut. Nu sunt de neglijat nici promotiile puse la bataie.